3 Crypto-aktier att köpa från Diem till Bitcoin

Efter det senaste rallyet i bitcoin är kryptoaktier tillbaka i rampljuset

Med den senaste tidens höjning av bitcoinpriserna ser investerare nu mot kryptovalutor och tillhörande kryptolager för större vinster.

När bitcoin först debuterade på de finansiella marknaderna visste många människor inte vad de skulle göra med det. Vissa ifrågasatte tekniken bakom den medan andra tog steget. Vissa investerare tjänade mycket på att investera i kryptovalutor, men vissa marknader har svalnat avsevärt.

På senare tid har aktier som är knutna till kryptovalutor presterat bra, vilket resulterat i förnyat intresse bland investerare. I december steg bitcoinpriserna till 28 000 dollar.

Tillägg till detta rally har vissa fintech-plattformar anammat kryptotrenden och gjort det möjligt för sina användare att handla valutan på sin plattform. Om du vill rida på kryptovågen, här är tre aktier värda att investera i.

  • Fyrkant (NASDAQ: PYPL)
  • PayPal (NYSE: SQ)
  • Facebook (NASDAQ: FB)

Square, känt för att vara ett betalningsteknikföretag, är i fokus av en annan anledning. Investerare tittar nu på företagets bitcoinfunktioner efter att valutan nådde ett värde på 28 000 dollar.

Under de senaste åren har Square gjort några drag i kryptorummet. Framför allt kan investerare nu investera i bitcoin i dess dotterbolag Cash App. Under tredje kvartalet 2020 genererade plattformen 1,63 miljarder dollar i bitcoinintäkter.

Square är ett stort namn i krypto-lagerutrymmet och har upprepat sin tro på valutan många gånger. Bara i år sa företaget att det här är rätt tid att „göra en meningsfull inverkan med bitcoin.“ Förutom sin bitcoin-handelsplattform på Cash App har företaget också ett team av anställda som kallas „Square Crypto.“ Detta team är dedikerat till att utveckla ett antal oberoende bitcoin-projekt.

Betalningsplattformen kan tjäna betydande intäkter på bitcoin-affärer, vilket gör Square-aktier till en av de bästa kryptoaktierna att köpa.

PayPal (PYPL)

En annan stor vinnare av mainstream-antagandet av bitcoin är PayPal. I oktober nådde företagets aktie en rekordhög reklam efter att den meddelade att kunderna kan köpa, sälja och hålla valutan på sin plattform. Efter nyheterna ökade PYPL-aktien med 5,5%.

PayPal planerar att integrera kryptovaluta i större skala på sin plattform. Det planerar att så småningom göra det möjligt för sina 26 miljoner kunder att betala för varor och tjänster som använder kryptovalutor. Detta kommer att vara ett stort incitament för fler människor att lägga sina pengar bakom krypto.

Experter tror att PayPals antagande av kryptovaluta kommer att göra underverk för dess slutresultat. Evercore ISI-analytiker, David Togut, säger att detta steg kommer att „väsentligt öka både kundengagemang och transaktionsmarginal.“ Till och med PayPals egen VD, David Schulman, hävdar att han är alltmer hausse på bitcoin som valuta. Eftersom fler människor engagerar sig i kryptovalutor i framtiden, råder det ingen tvekan om att det kommer att vara en enorm inkomstkälla för företaget.

PayPal är ledande inom området för betalningsteknik med en enorm kundbas. Antagandet av krypto som en vanlig valuta kommer att innebära stora vinster framåt för investerare i sektorn.

Facebook (FB)

En ny tillgång som går in på kryptovalutamarknaden är Diem. Stöds av Facebook får den valuta som brukade kallas Vågen en ny varumärke.

Diem kallas en kryptovaluta men fungerar lite annorlunda än valutor som bitcoin. Till skillnad från traditionella kryptor stöds Diem av en central organisation samt en fiat-valuta. Det är två funktioner som inte vanligt förekommer i denna sektor.

Med tanke på valutans nyhet har Diem kommit under hög kontroll av tillsynsmyndigheterna. Facebooks finansteam anser dock att det får fördelen av tvivel. Den nya valutan kommer att hållas i Facebooks plånbok Novi, som tidigare hette Calibra.

Socialmediasjättens mål att lansera sin egen digitala valuta kommer att bli verklighet i början av nästa år. Med tanke på storleken på Facebooks användarbas kommer Diem att förbättra det nuvarande erbjudandet för småföretag på plattformen. Det kommer också att spela en nyckelroll när det gäller att omforma användningen av digitala valutor eftersom fler människor flyttar från traditionella kontanter. I väntan på Diems lansering ökade Michael Morris, en analytiker på Guggenheim, sitt prismål till $ 365 från $ 340.