Dette er den eneste sikkerheten om Bitcoin-markedet

Bitcoin, verdens største kryptovaluta, så ut til å være på en bullish bane enda en gang, i skrivende stund. Dette, til tross for at BTC lenge har blitt beskyldt for å være for flyktig eller bevege seg for sidelengs. Mens analysen som er trukket de siste månedene har vekslet mellom derivatpåvirkning, beregninger på kjeden og tradisjonelle aksjekorrelasjoner, er den eneste tingen som har vært vanlig essensen av uforutsigbarhet. Usikkerhet, ergo, ser ut til å være den eneste konstanten i BTC-markedet.

Binances handelsrapport fra september bemerket nylig at de siste årene, hver gang Bitcoin har gått på et bull-rally, har det vært en slags korrelasjon med det tradisjonelle markedet. Men i 2020 så bordene ut til å ha blitt litt siden Bitcoin speilet gull mer enn noe annet.

Det samme kan observeres ved å sjekke ut diagrammet som er vedlagt her, med det samme avslørende at Bitcoin i 2020 stolte på en sunn korrelasjon med gull, mer enn noen annen eiendel. Faktisk, hver gang Bitcoin Era har økt høyere de siste 9 månedene, har korrelasjonen med Gold indirekte spilt en rolle, med begge eiendelene som registrerer høye korrelasjonsnivåer. Betydningen av dette faktum er ganske høy for øyeblikket fordi Bitcoin og gull har en negativ sammenheng, ifølge nyere data. Ved pressetiden fortsatte den å synke og falt til -26,6%.

Nå, med Bitcoin som ser på et nytt breakout, antyder den fallende korrelasjonen med Gold at den må utløse sitt eget rally.

Så er Bitcoins $ 11 000 kryss i problemer?

Mens problemer er et tungt ord å kaste rundt, kan midlertidig passe regningen. Imidlertid er det midlertidig i den forstand at Bitcoin kanskje ikke har et sterkt grunnlag å konsolidere seg om det faktisk rally de neste dagene. Det er mulig at den siste bullish bølgen kan ha startet etter at Square kjøpte $ 50 millioner dollar til Bitcoin som en kapitalinvestering. Når det er sagt, gjorde MicroStrategys 500 millioner dollar knapt noe, så hvem vet egentlig?

Som nevnt ovenfor har Bitcoins pris en lyd av uforutsigbarhet for øyeblikket, og en av de tingene som kan aktivere BTCs rally akkurat nå er en fallende amerikansk dollar, med fiat-valutaen fortsatt å møte et stort salgspress i det større markedet.

Mens mange spekulanter vil fastsette det på høy volatilitet for det forestående / forventede rallyet, kan det være for tidlig å bekrefte det. Derfor, med alle faktorene i bakhodet, eliminering av Gold-BTC-korrelasjon, derivatpåvirkning og volatilitet, er Bitcoins nåværende rally absolutt på vei mot en annen periode med usikkerhet.