Guggenheim CIO verwacht dat Bitcoin daalt tot 20.000 dollar

Guggenheim CIO verwacht dat Bitcoin daalt tot 20.000 dollar.

Guggenheim Partners‘ Scott Minerd verwacht nu dat Bitcoin zal dalen tot $20.000 na het voorspellen van een prijsdoel van $400.000 op lange termijn een maand geleden.

Een senior executive van financiële dienstverlener Guggenheim Partners – die van plan is om te Bitcoin Machine investeren in Bitcoin (BTC) – heeft betoogd dat BTC op het punt staat te zakken naar 20.000 dollar.

Scott Minerd, Guggenheim’s chief investment officer, gelooft dat Bitcoin in 2021 niet nog een keer een hoogtepunt zal bereiken, volgens een aflevering van 21 januari van CNBC’s Closing Bell.

Na het raken van $42.000 prijsniveau op 8 Januari, zal Bitcoin waarschijnlijk niet hoger klimmen tot 2022, zei Minerd:

„Voorlopig denk ik dat we waarschijnlijk in de top zitten voor bitcoin voor het volgende jaar of zo. En we zullen waarschijnlijk weer een volledige herklimmen naar het 20.000ste niveau zien.“

Ondanks Minerd’s bearish korte termijn Bitcoin voorspelling, houdt de CIO blijkbaar nog steeds vast aan het standpunt dat één bitcoin op een dag wel 400.000 dollar waard zal zijn. Eind 2020, toen Bitcoin op weg was naar de nieuwe ATH’s, riep de CIO op tot een prijsdoel van $400.000 op lange termijn voor Bitcoin. Hij ging vervolgens op korte termijn bearish op BTC, en beweerde dat „de parabolische stijging van Bitcoin op korte termijn onhoudbaar is“ op 10 januari.

Sommigen in de cryptogemeenschap hebben gemengde signalen gekregen van de wisselende voorspellingen van Minerd. Eén Twittergebruiker zette twee afzonderlijke koppen naast Minerd’s commentaar op de Bitcoin-prijs:

De Guggenheim CIO Scott Minerd dames en heren. Ik laat dit hier gewoon staan, trek uw eigen conclusies#Bitcoin pic.twitter.com/TSrtF759mM
– xCR1337 (@cryptonator1337) 21 januari 2021

Zoals Cointelegraph rapporteerde, kwam de verkoopdruk op Bitcoin voornamelijk

Guggenheim Partners is eind 2020 verhuisd naar de crypto-industrie nadat het bedrijf een aanvraag had ingediend bij de Securities and Exchange Commission van de Verenigde Staten om „te zoeken naar blootstelling aan investeringen in Bitcoin via Grayscale’s Bitcoin Trust-product.

Minerd’s bearish Bitcoin-voorspelling komt te midden van een andere negatieve Bitcoin-correctie, met een BTC-dip van minder dan $34.000 op 20 januari. Zoals Cointelegraph rapporteerde, kwam de verkoopdruk op Bitcoin voornamelijk uit Azië in de eerste twee weken van januari, terwijl de markt in de Verenigde Staten ook zwakte begon te zien in het kader van een correctie op 19 januari.

Op het moment van publicatie handelt Bitcoin op $32.997, een daling van meer dan 5% in de afgelopen zeven dagen, maar nog steeds een stijging van ongeveer 45% in de afgelopen 30 dagen, volgens Cointelegraph’s Bitcoin-prijsindex.