The Great Reset och ackrediterade investerare: dåliga kryptonyheter i veckan

Kolla in veckans Bad Crypto-podcast.

Bitcoin var lite nere i veckan och stannade strax över $ 11 000. Den ökade volatiliteten är bara att förvänta sig, säger vissa experter , när vi närmar oss slutet på vissa BTC-futures och optionskontrakt. Andra bidragsgivare till ökad volatilitet inkluderar Bitcoin långa konsolideringsperiod och en viktig motståndsnivå.

Men vad händer härnäst? Världens ledare har diskuterat kryptovalutornas roll under The Great Reset , tiden som kommer att följa slutet av pandemin och återupptagandet av världsekonomier

Eftersom vissa ledare letar efter en ny typ av kapitalism hoppas kryptovalutaindustrin på mer decentralisering och större personlig kontroll.

Det kommer att kräva ett större upptag av kryptovalutor. Investeringsföretaget Bitcoin Code försöker göra sitt . Företaget rullar ut en börshandlad produkt som kan fördela medel till upp till femton digitala mynt. altFins försöker också hjälpa till. Den molnbaserade plattformen släpper en app för att möjliggöra investeringar över flera börser. Flyttet bör göra handel mer mogen .

Och till och med SEC försöker hjälpa, åtminstone indirekt. Kommissionen har ändrat sin definition av en „ackrediterad investerare“ för att inkludera „professionella certifieringar, beteckningar eller referenser eller andra intyg som utfärdats av en ackrediterad utbildningsinstitution.“ Tidigare kräver beteckningen en miljon dollar i nettovärde eller en stabil inkomst på minst 200 000 dollar per år. Den nya beteckningen kan hjälpa kryptohandlare.

Det är dock möjligt att många amerikaner redan har använt kryptokurser. De nya IRS-blanketterna bör göra det tydligt . Inkomstskattformuläret för 2020 kommer att fråga amerikaner om de fått, sålt, skickat, bytt eller förvärvat „något finansiellt intresse i någon virtuell valuta?“ När IRS tar krypto på allvar vet du att den har kommit.

Flytten för att bredda användningen av kryptovalutor kan dock vara för sent

Chris Larsen, medgrundare och ordförande på Ripple, har varnat för att USA: s lagstiftning förorsakar det tekniska kalla kriget . Kinas digitala valuta, säger han, kan ersätta den amerikanska dollarn som världens reservvaluta.

Samtidigt går andra länder redan framåt. Den kanadensiska restaurangkedjan Tahini’s har beslutat att konvertera alla sina kontantreserver till Bitcoin. Och i Indien har krypto-peer-to-peer-marknaden tredubblats sedan början av året. Inte undra på att Binance har lanserat en ny hackathon i landet och sätter upp en accelerator för landets decentraliserade finansekosystem.

Det är dock inte alla goda nyheter. Inre mongoliska gruvarbetare kommer att behöva göra utan billig el.

I bättre nyheter har Deepak Chopra pratat om att använda blockchain för att bekämpa psykiska hälsoproblem orsakade av Covid-19. Och en intressant simulering har funnit att Satoshi Nakamoto använde en enda dator för att bryta 1,1 miljoner Bitcoins . Det var en annan era.